04.11.2022

 

  Situația ecologică actuală în lume este una îngrijorătoare, de aceea colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate a devenit o necesitate urgentă, iar reciclarea acestor tipuri de deșeuri ne permite recuperarea resurselor valoroase. 

  Problema majoră este că populația nu e suficient informată cu privire la substanțele periculoase pe care le conțin DEEE și DBA, la riscurile de mediu și de sănătate publică la care suntem supuși în momentul în care ele sunt aruncate împreună cu deșeurile menajere.

  Pentru a avea rezultate în colectare selectivă trebuie să știm cum să facem acest lucru, să învățăm!

 Sperăm că, odată cu lansarea proiectului  "Azaleya", în cadrul primului Eco Forum din Moldova, atît maturii cît și cei mici să înțeleagă mult mai bine cît de important este să colectăm selectiv, să reciclăm și să privim deșeul ca pe o materie primă și nu ca pe un "gunoi".

  Printre cei care sunt pasionați de grija pentru mediu și doresc să fie parte din schimbare este și un grup de tineri voluntari. Cred în valori eco-frendly și au venit cu un aport esențial în cadrul Evenimentului.

  Acest fapt ne dovedește că tînăra generație are o atitudine corectă și eco-responsabilă și nu este indiferentă față de problemele mediului.