25.01.2023

AP Moldcontrol a obținut Autorizația de Mediu pentru desfășurarea activităților ce țin de implementarea Responsabilității Extinse a Producătorului de Ambalaje

AP Moldcontrol asigură raportarea și supervizează întregul proces de colectare, transport și reciclare eco-rațională astfel încât, la final, deșeurile de ambalaje (DAM) nu mai reprezintă un pericol. Gestionarea DAM în cel mai eficient și mai ecologic mod, pentru a reduce cantitatea acestui tip de deșeuri la minim, este unul dintre obiectivele de bază al AP Moldcontrol.

16.12.2022

Campania de conștientizare "Școala Azaleya" a ajuns în incinta Centrului de Creație din orașul Glodeni

Peste 100 de copii au participat la Campania "Școala Azaleya", care are drept scop creșterea gradului de conștientizare a importanței colectării selective și a reciclării deșeurilor de electronice și baterii.

12.12.2022

Conferința de la Bruxelles, organizată de către WEEE FORUM cu genericul: "Provocările majore în implementarea principiului Responsabilității Extinse a Producătorului"

La data de 7 decembrie, la Bruxelles, a avut loc Conferința "EPR Grand Challenge", în cadrul căreia WEEE FORUM a celebrat 20 de ani de activitate.

24.11.2022

Elevii din comuna Egorovca și-au arătat grija față de mediu, colectînd deșeurile electronice din localitate.

Aproape trei tone de deșeuri electrice și electronice - atît au reușit să adune elevii Gimnaziului din satul Egorovca, raionul Fălești în cadrul campaniei "Marea Debarasare", organizată de către Garda de Reciclare, partener de încredere al MoldControl.

04.11.2022

Un mediu mai curat începe cu educația tinerei generații

Grăbim consumul resurselor naturale și reciclăm ineficient și insuficient

01.11.2022

Azaleya Eco Forum 2022 - primul și cel mai mare Eco Forum din Republica Moldova.

La data de 27 octombrie 2022, Asociația Patronală „MoldControl”, în parteneriat cu operatorul autorizat în gestionarea DEEE și DBA - MOLDREC, Agenția de Mediu, Ministerul Mediului al Republicii Moldova, Inspectoratul Pentru Protecția Mediului, a organizat primul Eco Forum Internațional „Azaleya”.