28.09.2022

Ziua Mondială a Curățeniei - Să trecem la fapte!

Problema deșeurilor este una dintre problemele cele mai reale și dramatice ale societății moderne. Poluarea afectează toată lumea – prin aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem sau pământul pe care îl cultivăm .

17.06.2022

Avem peste 200 de parteneri!

Ştim cu toții cât de important este să avem grijă de un singur partener. Dar atunci când numărul acestora depăşeşte cifra de 200️, este vorba de o responsabilitate imensă. Suntem motivați să rămânem numărul unu pe piață, în misiunea noastră de sistem colectiv şi stimulator al funcționării corecte a procesului de ecologizare a țării. 

06.06.2022

Diplomă de Apreciere Moldcontrol

La 5 iunie, în Grădina Publică “Ștefan cel Mare și Sfînt ”, cu genericul „Doar o planetă avem”, de către Ministerul Mediului a fost organizată decernarea premiilor pentru reprezentanții mediului academic, organizațiilor necomerciale, grupurilor de inițiativă și agenților economici care au realizat proiecte ce au contribuit sau au promovat activități cu impact pozitiv semnificativ pentru mediul înconjurător.

25.05.2022

RECICLĂM ACASA PENTRU CĂ NE PASĂ!

În numele Asociației Patronale MOLDCONTROL vă mulțumim pentru încrederea acordată și pentru că ne-ați oferit ocazia de a vă pune la dispoziție serviciile noastre! Obiectivul principal pentru anul 2021 a rămas neschimbat: protecția mediului și a sănătății omului, precum și asigurarea principiului de economie circulară, ceea ce înseamnă economisirea resurselor epuizabile prin reutilizarea părților recuperabile din DEEE și DBA.

18.03.2022

MoldControl, cel mai mare sistem colectiv din R. Moldova, a devenit membru al organizației globale WEEE Forum

Deși R. Moldova nu este membru al UE și nu are obligația de a îndeplini prevederile legale ale Directivei  europene DEEE, aderarea asociației MoldControl la organizația WEEE Forum va servi drept un pionierat în aplicarea principiilor europene în sfera protecției mediului. Organizația patronală MoldControl reprezintă interesele a peste 140 de producători (https://www.moldcontrol.md/ro/membri) sau importatori de echipamente electrice și electronice în R. Moldova operând ca un sistem colectiv privind transferul de responsabilitate extinsă a producătorului, care prevede recuperarea și valorificarea sau reciclarea e-deșeurilor scoase din uz.

10.01.2022

Rezultatele activitătii sistemului colectiv privind gestionarea deseurilor MoldControl în anul 2021

Asociația Patronală ”MoldControl” reprezintă la moment cel mai mare sistem colectiv din țară privind preluarea responsabilității extinse a producătorului (REP)*, cu peste 130 de companii afiliate pe parcursul anului 2021, care a reușit să valorifice ținta impusă prin legislație de 10% pentru colectarea și eliminarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Cu alte cuvinte, 67 000 de kg de e-deșeuri au fost reciclate eco-responsabil fiind exportate de către operatorul MoldRec Group la cea mai mare platformă industrială din regiune, Green Group, România. Astfel MoldControl împreună cu MoldRec au asigurat principiul economiei circulare, prin care o anumită parte din deșeurile electrice au fost valorificate. Astfel a fost exclusă calea debarasării iraționale a DEEE la groapa de gunoi sau dezasamblarea și comercializarea drept fier uzat.