10.01.2022

Rezultatele activitătii sistemului colectiv privind gestionarea deseurilor MoldControl în anul 2021

Asociația Patronală ”MoldControl” reprezintă la moment cel mai mare sistem colectiv din țară privind preluarea responsabilității extinse a producătorului (REP)*, cu peste 130 de companii afiliate pe parcursul anului 2021, care a reușit să valorifice ținta impusă prin legislație de 10% pentru colectarea și eliminarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Cu alte cuvinte, 67 000 de kg de e-deșeuri au fost reciclate eco-responsabil fiind exportate de către operatorul MoldRec Group la cea mai mare platformă industrială din regiune, Green Group, România. Astfel MoldControl împreună cu MoldRec au asigurat principiul economiei circulare, prin care o anumită parte din deșeurile electrice au fost valorificate. Astfel a fost exclusă calea debarasării iraționale a DEEE la groapa de gunoi sau dezasamblarea și comercializarea drept fier uzat.

27.10.2021

MoldControl prezintă idei sustenabile de afaceri în domeniul mediului

MOLDREC Group, vine cu idei sustenabile de afaceri în domeniul mediului și idei de campanii de conștientizare a populației

14.10.2021

În fiecare an, la 14 octombrie, la inițiativa asociației internaționale WEEE Forum, este marcată Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice și Electronice.

La nivel mondial - anual sunt generate cca 53,6 de milioane tone de deșeuri electrice potrivit Global E-waste Monitor 2020. Din întrega cantitate, mai puțin de 20% sunt colectate și reciclate corespunzător, deși pînă la 90% din componentele acestui tip de deșeu pot fi recuperate. Ca rezultat avem pierderi uriașe de materii prime, o rată crescătoare a emisiilor de carbon, poluarea mediului și pierderea biodiversității.

24.08.2021

Moldcontrol a împlinit un an de activitate de la obținerea autorizației de mediu pentru gestionarea deșeurilor de desfășurare a activităților ce țin de implementarea responsabilității extinse a producătorului prin sistem colectiv!

La data de 21.08.2021, Asociația Moldcontrol a împlinit un an de activitate de la obținerea autorizației de mediu pentru gestionarea deșeurilor de desfășurare a activităților ce țin de implementarea responsabilității extinse a producătorului prin sistem colectiv. A fost un an plin de provocări și muncă asiduă, care s-a soldat cu succese, atît datorită eforturilor depuse de echipa Moldcontrol cît și datorită încrederii membrilor noștri, care au ales Sistemul Colectiv “Moldcontrol” în calitate de partener. La moment Asociația Moldcontrol gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), precum și deșeuri de baterii și acumulatori (DBA) în numele a peste 100 de producători și importatori de echipamente electrice și electronice, de baterii și acumulatori afiliați, iar pe această cale dorim să le mulțumim pentru încrederea acordată!

30.07.2021

Vizită de lucru la cea mai mare fabrică de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice GreenWEEE International din Buzău, România

În scopul beneficierii de expeirență în domeniul colectării, depozitării, transportării, tratării eco-raționale a DEEE și DBA, experții MOLDCONTROL au vizitat fabrica de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice GreenWEEE International din Buzău. Din 2009 a fost parcurs un drum de loc ușor, ajungînd în prezent lider de piață în România și unul dintre cei mai importanți reciclatori europeni.