29.04.2021

Reciclăm acasă pentru că ne pasă!

Asociația Patronală Moldcontrol vă aduce sincere mulțumiri pentru efortul de a încuraja colectarea selectivă și de a promova comportamentul responsabil față de mediul în care existăm. Sistemul Colectiv Moldcontrol este constituit în baza HG 212/2018 (Regulament EEE), gestionând, conform tuturor cerințelor legale, Responsabilitatea Extinsă a Producătorului de EEE. Având ca scop, inclusiv, gestionarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), prin aceasta micșorând impactul acestora asupra mediului și a sănătății umane.

02.04.2021

Cum și unde putem recicla echipamentele electrice și electronice pe care vrem să le schimbăm

Cum și unde putem recicla deșeurile echipamente electrice și electronice pe care vrem să le schimbăm Pentru oricare dintre noi, echipamentele electrice și electronice reprezintă niște lucruri esențiale pentru viața de zi cu zi. Dar ce facem cu aceste echipamente cînd vrem să le schimbăm cu unele noi? Soluția ar fi să le predăm pentru colectare și reciclare, dar să nu le aruncăm la gunoi alături de resturi menajere sau să le păstrăm ani de zile în casă.

15.03.2021

RECICLAREA - una dintre soluțiile pentru combaterea încălzirii globale

Una dintre cele mai mari probleme ale omenirii, poluarea nu a apărut în epoca modernă, ci mult mai devreme. Iată o scurtă istorie a poluării care a dus la încălzirea globală de astăzi.

25.02.2021

Moldcontrol - cel mai mare sistem colectiv de transfer responsabilitate din Moldova

Moldcontrol este cea mai mare organizație de transfer responsabilitate în domeniul gestiunii deșeurilor electrice și electronice ce a fost autorizată de Agenția de Mediu pe piața din Republica Moldova. La moment Asociația Moldcontrol gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a 30 de producători și importatori afiliați.

15.02.2021

Scara completă a clădirilor, infrastructurii și a altor obiecte antropice subliniază impactul nostru asupra planetei

Omenirea a atins un nou reper în dominarea sa asupra planetei: obiectele create de om pot acum să depășească toate ființele vii de pe Pământ. Drumuri, case, centre comerciale, vase de pescuit, hârtie pentru imprimantă, căni de cafea, smartphone-uri și toate celelalte infrastructuri din viața de zi cu zi cântăresc acum aproximativ 1,1 trilioane de tone metrice - egal cu greutatea uscată combinată a tuturor plantelor, animalelor, ciupercilor și bacteriilor de pe planetă. Crearea acestei mase create de om s-a accelerat rapid în ultimii 120 de ani: obiectele artificiale au trecut de la doar 3 la sută din biomasa mondială în 1900 la egal cu ea astăzi. Iar cantitatea de lucruri noi produse în fiecare săptămână este echivalentă cu greutatea corporală medie a tuturor celor 7,7 miliarde de oameni...

08.02.2021

Ce se întîmplă cu deșeurile de echipamente electrice și electronice?

Sfârsitul ciclului de viata al produsului poate fi împartit în mai multe subprocese care sunt destinate recuperarii materialelor si energiei folosite. Optimizarea întregului lanț de procesare a reciclării este esențială pentru realizarea unei reciclări eficiente pentru mediul înconjurător, cât și pentru economie...