27.10.2021

MoldControl prezintă idei sustenabile de afaceri în domeniul mediului

În cooperare cu operatorul autorizat pentru colectarea deșeurilor, MOLDREC Group, MoldControl vine cu idei sustenabile de afaceri în domeniul mediului și idei de campanii de conștientizare a populației în cadrul Hackatonului Soluții Tech pentru Mediu destinat locuitorilor din sudul țării. Hackatonul este organizat de Proiectul ”Tekwill în fiecare școală” în cadrul EU for Moldova: Startup City Cahul, cu susținerea partenerilor străini de dezvoltare UE și Suedia.

Audiența a fost familiarizată cu exemple de companii din țară care abordează rațional problemele de mediu. Au fost exemplificate campanii de conștientizare în care MOLDREC a fost ca partener împreună cu Organizația Hai Moldova – Campania Națonală de colectare a DEEE. De asemenea a fost prezentată experiența organizației partenere din România – Ecotic și campania lor anuală Școala Ecoterrienilor.

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări de mediu fără precedent care au un impact negativ asupra mediului în care trăim și care ne îndeamnă să fim mai responsabili în raport cu serviciile și produsele pe care le utilizăm, deșeurile pe care le producem și soluțiile pe care le gestionăm. Tehnologiile informaționale ne vin în ajutor în acest sens. Elevii urmează să prezinte conceptele lor privind soluțiile de mediu în următoarele șase luni.