12.10.2022

 

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice 2022!  Predă spre reciclare deșeurile electrice, inclusiv pe cele mici!

 

Potrivit estimării ONU, doar în 2022 vor fi generate la nivel global 24,5 de milioane de tone de deșeuri electronice de mici dimensiuni. Aceasta înseamnă de patru ori mai mult decât greutatea Marii Piramide din Giza.

Din cauza dimensiunilor mici, obiecte cum ar fi telefoanele mobile, periuțele de dinți electrice, tabletele, telecomenzile  și aparatele foto sunt deseori debarasate incorect. 

Pe 14 Octombrie, de Ziua Internațională de E-Deșeurilor, alătură-te campaniei noastre de promovare a colectării și reciclării deșeurilor electronice, organizate în parteneriat cu Primăria Cimişlia și MOLDREC.

 

Evenimentul face parte din agenda “Decada DEEE” inițiată de către WEEE Forum.

 

Vă invităm să deveniți prieteni ai mediului, să conștientizați necesitatea predării E-Deșeurilor, corect, eco-rațional și din grijă pentru mediu.

 

Astfel, toți locuitorii, de la mic la mare, sunt așteptați pe aleea pietonală amplasată între Primărie și Liceul Ion Creangă de pe bulevardul Ștefan cel Mare 14, unde va predea spre reciclare toate E-Deșeurile, cum ar fi: orice echipament cu baterii, jucării electrice, fiare de călcat, mașini de spălat, televizoare, frigidere, computere, telefoane mobile, cabluri, radio-casetofoane, camere video, cuptoare cu microunde, ș.a.m.d.

Inclusiv, vă îndemnăm să aduceți spre reciclare lămpi, baterii și acumulatori uzați de la mașini cu acid în ele.

 

Totodată, echipa MoldControl, în colaborare cu experții MOLDREC, vor susține seminare de informare privind pericolul acestor tipuri de deșeuri pentru mediul nostru înconjurător în cele 3 instituții de învățământ și vor amplasa în incinta acestora 3 pubele de colectare DEEE și DBA.

 

Iar cei mici sunt așteptați să vină alături de părinți și bunici unde vor putea desena cu cretă pe aleea pietonală și primi daruri în schimbul celor mai multe deșeuri predate spre Garda De Reciclare.

 

De Ziua Internațională a E-Deșeurilor 2022, ne concentrăm asupra problemei deșeurilor electronice mici, sub egida sloganului “Reciclează deșeurile electrice, inclusiv pe cele mici!”