14.01.2021

Colectarea selectivă a deşeurilor presupune depozitarea temporară a deşeurilor, pe categorii, în locuri special amenajate, iar reciclarea deşeurilor reprezintă procesarea unora dintre componentele deşeurilor, în vederea transformării lor în produse utile.

Odată cu implementarea principiului responsabilității extinse a producătorului, sistemul colectiv Moldcontrol a inițiat prin intermediul membrilor săi extinderea rețelei privind amplasarea punctelor de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul magazinelor METRO CASH & CARRY MOLDOVA, consumatorii au posibilitatea să depună deșeurile de electrocasnice de mici dimensiuni și baterii în recipiente special amenajate. Recipientele sunt instalate la intrarea în magazine.

Acestea conțin informații şi semnalizare specială, iar în cazul în care consumatorii doresc să predea deșeuri de echipamente electrice și electronice de mari dimensiuni, pot solicita serviciul echipei mobile prin efectuarea unui apel la numărul de telefon 060291291.

Se pot recupera importante cantități de materii prime secundare intrucat DEEE au un grad ridicat de reciclare-reutilizare (intre 85-90%).

Reciclarea reduce dependența noastra față de resursele naturale (epuizabile) și este o parte importantă în a crea o societate sustenabilă.