16.12.2022

  "Școala Azaleya" a ajuns în incinta Centrului de Creație din orașul Glodeni.

     

    Aici, peste 100 de copii din 3 instituții de învățământ din localitate, au participat la Campania "Școala Azaleya", care are drept scop creșterea gradului de conștientizare a importanței colectării selective și a reciclării deșeurilor de electronice și baterii, precum și a rolului pe care fiecare dintre ei îl are, manifestând un comportament eco-responsabil.

    

   Privind desenul animat educativ, copiii au călătorit împreună cu Azaleya în lumea ei, fiind informați cu privire la substanțe periculoase conținute în DEEE/DBA și a impactului negativ asupra sănătății omului și a mediului.

   În cadrul unui proiect local "Reciclăm, nu poluăm", mai mulți copii au reușit să colecteze DEEE și DBA, pe care le-au transmis spre reciclare echipei MoldControl. Pentru participare și implicare copiii au fost încurajați cu premii: jucării "Azaleya", agende și pixuri în torbițe eco.

   

   Pentru inițiativă și implicare colectivă, Centrul de Creație Glodeni, s-a ales cu o mențiune specială și a primit în dar Trofeul Timbru Verde, devenind oficial un punct autorizat de colectare, iar în holul instituției a fost amplasată boxa destinată colectării DEEE și DBA. 

   

   Ne mândrim cu elevii din Glodeni și încurajăm toate instituțiile de învățământ din țară să se implice în acțiuni de colectare a DEEE și DBA!  

   Viitoarele generații merită să se bucure de o planetă mai curată și îngrijită, iar unele dintre soluții pentru protejarea mediului sunt colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor de electronice și baterii.