12.06.2023

Ziua Mediului - cel mai important eveniment dedicat naturii și protejării mediului

 

       Evenimentul a fost organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu împreună cu comunitatea de mediu din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Suediei, Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova), Organizației Mondiale a Sănătății (OMS Moldova), Ministerului Mediului și Delegației Uniunii Europene în Moldova.

Membrii echipei Moldcontrol au participat la expoziția tematică specială, ce a avut loc la 10 iunie, în cadrul celei de-a VIII-a ediție a Festivalului “Ziua Mediului”  – cu scopul de a informa și conștientiza  populația cu privire la importanța protejării mediului înconjurător, benificiile colectării selective și a reciclării, precum și a practicilor sustenabile de gestionare a deșeurilor de echipamente electronice, a deșeurilor de baterii și ambalaje și reintroducerea acestor deșeuri în circuitul economic.

Am fost impresionați de implicarea și interesul manifestat de către populație, în special al generațiilor tinere.

Ecosistemele susțin întreaga viață de pe Pământ. Cu cât sunt mai sănătoase ecosistemele, cu atât planeta și oamenii săi sunt mai sănătoși.

 

    Asumarea unui comportament responsabil privitor la mediul înconjurător este esențială pentru a evita consecințe precum: creșterea nivelului de poluare, afectarea stării de sănătate, distrugerea habitatului natural și creșterea costurilor de producție.