21.07.2021

Gestionarea corespunzătoare a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice, Baterii și Acumulatori ia amploare în Republica Moldova

 

MOLDCONTROL este o asociație fondată de producători și importatori de echipamente electrice și electronice. Actualmente reprezintă peste 80 de producători de echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori atît naționali cît și multinaționali.

Prin transferul de responsabilitate extinsă a producătorului, MOLDCONTROL preia obligațiile legale ale producătorilor de echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori cu scopul îndeplinirii țintelor anuale de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronic) și DBA (deșeuri de baterii și acumulatori).

În calitate de sistem colectiv, ”MOLDCONTROL”asigură prin intermediul partenerilor săi, operatori economici autorizați, stabilitatea și trasabilitatea proceselor de gestionare a DEEE și DBA: colectare, transport, depozitare, tratare, reciclare și eliminare nepoluantă, având acces la tehnologii de ultimă generație care permit tratarea deșeurilor colectate la standarde europene de calitate în domeniul reciclării.

În luna mai 2021, cu suportul ECOTIC - România ca parte a unui program de Twinning, AP MOLDCONTROL a devenit membru a organizației WEEE Forum - cea mai importantă organizație la nivel mondial din domeniul Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice. Organizația fondată în 2002, pînă în prezent are în calitate de membri peste 40 de organizații de preluare a responsabilității producătorilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume!

Prin aderarea la WEEE Forum AP “MOLDCONTROL” are ca scop benificierea de experiența vastă a țărilor membre în ceea ce privește colectarea, transportarea, depozitarea, tratarea și reciclarea eco-rațională a DEEE și DBA, evitînd la maxim prejudiciul cauzat mediului înconjurător și a sănătății umane.

În contextul în care domeniul deșeurilor rămîne una dintre provocările majore ale Republicii Moldova, venim în sprijinul producătorilor/importatorilor de produse electrice și electronice, baterii și acumulatori cu o soluție modernă completă de conformare legală pe fluxul de deșeuri electrice, astfel încît să asigurăm o creștere sustenabilă și performanțe sporite, Moldcontrol fiind deschisă încheierii de contracte de preluare a obligațiilor legale tuturor companiilor care își doresc un partener de încredere.

Asociația Moldcontrol contribuie semnificativ la dezvoltarea durabilă a societății prin îmbunătățirea calității mediului, economia resurselor și protecția sănătății umane. Ca parte a strategiei privind generarea unui impact pozitiv atât asupra mediului de afaceri, cât și al comunității, Moldcontrol are în vedere organizarea de campanii naționale de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la importanța colectării selective și reciclării, precum și promovarea sistemelor de colectare.

Pentru informații suplimentare, puteți lua legătura cu echipa Moldcontrol pe www.moldcontrol.md, prin e-mail la adresa: office@moldcontrol.md sau telefonic la nr. 060887799, 060282827.

 

 

Echipa Moldcontrol