25.11.2021

MoldControl - partener al Conferintei PRIA Environment Republica Moldova

MoldControl, asociația patronală privind responsabilitatea extinsă a producătorului (REP), în parteneriat cu platforma de dezbateri PRIAevents, a organizat conferința PRIA Environment Republica Moldova, eveniment complex, cu prezența reprezentanților tuturor părților implicate în protecția mediului în Moldova în 25 noiembrie 2021.

PRIA Environment a găzduit reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice, precum și lideri comunitari, care au discutat politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea corectă a mediului. Reciclarea ambalajelor - stabilirea mecanismului de recuperare integrală a costurilor în conformitate cu principiul poluatorul plătește și cu principiul extins al responsabilității producătorului, reducerea depozitării deșeurilor și creșterea cotelor de reciclare au fost subiectele în prim plan.

Evenimentul a fost transmis live pe pagina de FB a MoldControl.

În luna iulie 2021, a fost organizată conferință în care s-a abordat pentru prima dată într-un eveniment de acest gen în Republica Moldova tematica risipei alimentare. Totodată au fost dezbătute subiecte despre alinierea la cerințele internaționale privind economia circulară și transformarea deșeurilor în resurse. S-a vorbit de asemenea despre investițiile companiilor pentru protejarea mediului și educarea pentru mediu, dar și stadiul demersurilor făcute de administrațiile locale pentru mediu.

;