30.07.2021

Vizită de lucru la cea mai mare fabrică de reciclare DEEE - Green Weee Romania

Faptul că deșeurile sunt o realitate a zilelor noastre, reprezentînd un proces care nu poate fi stopat- este un adevăr incontestabil. Cantitatea generată este mai mare decât în orice altă perioadă din istoria omenirii, iar cantitatea deșeurilor electronice crește cel mai rapid în comparație cu alte deșeuri, motivul fiind creșterea consumului de echipamente electrice și electronice și a duratei sale scurte de viață.

În scopul beneficierii de experiență în domeniul colectării, depozitării, transportării, tratării eco-raționale a DEEE și DBA, în perioada 22-25 iulie 2021,  experții MOLDCONTROL au vizitat fabrica de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice GreenWEEE International Buzău-România. Din 2009 a fost parcurs un drum de loc ușor, ajungînd în prezent lider pe piață în România și unul dintre cei mai importanți reciclatori europeni.

Fabrica de reciclare GreenWEEE International este certificată WEEELabex, o etichetă internațională de excelență recunoscută pentru tratarea și reciclarea deșeurilor electronice, reușind de-a lungul timpului să păstreze devotament misiunii sale: extragerea valorii maxime din deșeurile de echipamente electrice și electronice, recuperând toate materialele și găsind soluții inovatoare pentru introducerea lor în fluxuri noi de producție.

 

Asistînd la procesul de Reciclare, ne convingem în eficiența acestui fenomen– care înseamnă transformarea deșeurilor într-o materie primă utilizată în fabricarea unor produse noi, astfel evitînd irosirea irațională a resurselor naturale epuizabile (DEEE avînd un grad ridicat de reciclare-reutilizare -între 85-90%). Alături de confortul nostru personal, e important să ținem cont și de amprenta pe care o avem asupra mediului și să eliminăm responsabil deșeurile electronice. În plus, reciclarea nu aduce beneficii doar mediului, ci are un efect pozitiv și asupra economiei.

Apreciem mult realizările în domeniul protecției mediului ale colegilor din România, și sperăm la o colaborare durabilă cu rezultate măsurabile prin schimb de experiență în ceea ce privește colectarea, sortarea și depozitarea DEEE și DBA, iar MOLDCONTROL va depune efort maxim în informarea și atenționarea în continuare a populația despre importanța și benificiile reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Echipa Moldcontrol