28.09.2022

Cu toții ne dorim să trăim într-o țară mai curată, fără PET-uri, pungi, sticle și hîrtie lăsată de alții la marginea drumurilor sau pe albiile râurilor.

Problema deșeurilor este una dintre problemele cele mai reale și dramatice ale societății moderne. Poluarea afectează toată lumea – prin aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem sau pământul pe care îl cultivăm .

În acest an, Ziua Mondială a Curățeniei, a fost marcată la 17 septembrie, reușind să uneacsă milioane de voluntari, guverne și organizații din 191 de țări pentru a aborda problema globală a deșeurilor și pentru a construi o lume nouă și durabilă.

Echipa MOLDCONTROL împreună cu Garda de Reciclare a MOLDREC, a mers pe malul lacului Ghidighici pentru a colecta deșeuri aruncate iresponsabil.

Suntem convinși că astfel de acțiuni, îi pot determina și pe alții, fie copii sau adulți, să manifeste un comportament responsabil, contribuind la minimizarea cantității de deșeuri și a aportului negativ al acestora, atât asupra mediului, cât și asupra noastră, a oamenilor.

 

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi.